Wednesday, October 19, 2011

missing.=)

WANDERING ABOUT

Maaf jika sudah lama tidak update. =) Sy benar-benar berehat cuti kali ini. Menyelongkar minda dan jiwa. Sy sedang mencari identiti dewasa.

Jadi cuti ini dihabiskan dgn berkunjung keluarga rapat,sanak saudara yg kebetulan mengambil peluang balik ke Malaysia setelah bertahun-tahun di negara orang. Membaca buku yg tidak sempat sy hadam ketika pengajian dulu. Terbaru sy taksub dgn Khalil Gibran dan Dr, Tony Zeiss. Kebanyakan buku mengenai membina peribadi, etika pekerjaan dan motivasi kerjaya.

Turut menghabiskan masa di perpustakaan baru Shah Alam dan menghabiskan kutipan data research di PPUM. Alhamdulillah..... sy berjaya mendapatkan 71 responden dan bakal menghadiri MPS konferens di Kuala Lumpur. Langkah kecil yg bermakna sebelum mengambil langkah besar yg penting.

CAREER PLANNING

Kerjaya atau career planning banyak mewarnai cuti saya. Saya mengumpul maklumat, bercakap dgn orang-orang yg berada dalam bidang yg ingin sy ceburi dan merangka perjalanan kerjaya.

Pada masa yg sama cuba membaiki peribadi diri sendiri,kerana maklum bakal masuk kerja November ini. Sejuta satu macam perangai manusia yg bakal sy hadapi. Semoga Allah membantu saya.... Ameen.

2 comments:

Anonymous said...

All the best to you Anum

Salam
FS
Library, IIUM

anumz sarah said...

terima kasih kak.